פורום מקרקעין ונדל"ן
פורום מקרקעין ונדל"ןשאל את עורכי הדין וקבל מענה ללא עיכוב
שלום, הנני מעוניין לקנות דירה ראשונה להשקעה ובעתיד למכור אותה, איך אני יכול לוודא שלא אשלם מס שבח במכירה? שלושת התנאים הנדרשים לפטור מס שבח: 1. דירה יחידה 2. בבעלותי 18 חודשים 3. דירה "מזכה" השאלה שלי היא כזאת באיזה מצב הדירה נחשבת דירה מזכה ואני יהיה זכאי לפטור: 1. קניתי דירה בזמן/לפני פינוי בינוי ומכרתי אותה בסיום השיפוץ. 2. קניתי דירה בזמן/לפני תמא 38/1 (שלא היה ניתן לגור בגלל היקף השיפוץ) ומכרתי אותה בסיום השיפוץ. 3. קניתי דירה בזמן/לפני תמא 38/1 (שהיה ניתן לגור תוך כדי התמא) ומכרתי אותה בסיום השיפוץ. תודה רבה
שלום רב , מונה מנהל עיזבון ע"י רשם הירושה שהוא גם יורש. מנהל העיזבון מעוניין למכור את הדירה. מבקש לדעת האם חובה לרשום את היורשים בטאבו על פי הצוואה לפני מכירת הדירה? האם רק מנהל העיזבון יכול לחתום על הסכם המכר ללא יתר היורשים ? האם מנהל העיזבון יכול למכור את הדירה לפני רישום היורשים בטאבו וכאשר עדיין רשומה המורישה בטאבו ? אודה למענה .
נרכש נכס שהוא דירה חדשה מקבלן בבניין שעבר תמ״א 38 . במעמד חתימה שולם לפי חוזה 5000 עבור רישום . בשלב זה כדי לסיים רישום זכויות דורש עו״ד של הקבלן תשלום נוסף על רישום ומסביר שזה הליך מורכב של רישום זכויות האם זה מידתי ומקובל בפרקטיקה המשפטית?
על מחצית מגרש שהיה בבעלות אימי ז"ל נבנה בניין כעסקת קומבינציה בסוף שנות ה 90. הבניין כולל 9 דירות ש 2 מהן שלי. בקומת הקרקע בצמוד לכניסה לחנייה נמצא חדר טרנספורמציה של חברת החשמל. בחודשים האחרונים קידמו הדיירים שיפוץ באמצאות האגודה לתרבות הדיור וכחלק מהתהליך חלוקת התקציה הייתה לפי חלוקת הנכסים בטאבו. התברר שהשטח שבו ממוקם חדר הטרנספורמציה רשום על שם אימי (בהתאם לצו הירושה על שמי). פניתי לחברת החשמל לפעול לשינוי השם או לשלם את חלקם בשיפוץ אולם הם טוענים שזה לא בעיה שלהם האם יש דרך לכפות מהלך זה או לחילופין לתבוע שכירות של 25 שנים מחברת החשמל על שימוש בנכס שלא רשום על שמם?
בפברואר האחרון בשיא הגשמים חדרו מים לקירות החיצונים של דירתי המושכרת ונוצר עובש. לאחרונה הוחלט לאחר משאל בין השכנים לעשות שיפוץ חלקי של מעטפת הבניין בו ישופצו הדירות ב 2 הקומות האחרונות (מתוך 8 קומות) ועוד כ 4 דירות בקומות התחתונות שניזוקו מהגשמים. ביקשתי שדירתי שנפגעה גם תיכלל בשיפוץ המעטפת, אולם, נציגי הוועד והקבלן טענו שאצלי בדירה יש בעיית עובש ולא בעיית רטיבות שמקורה בקירות חוץ. הקריטריון לדעתם היה או מציאת סדקים בקירות החיצוניים, או, מצב של התנפחות ונפילת טיח בתוך הדירה. אני בטוח בצדקתי, אבל, כיצד אוכל להוכיח זאת בעיקר שעכשיו קיץ והקירות התייבשו ?
אנו זוג קשישים בני 86 נכים וניצולי שואה וסיעודיים גרים במיני קוטג' בחזית בית משותף . יש לנו בתוך הבית 14 מדרגות לשם כך בנינו לעצמנו מעלית בתוך הבית. אין לנו ממד ואין לנו יכולת מעשית בעת אזעקה לרדת במדרגות ולא במעלית ולצאת להסתובב מסביב לבניין לחפש מקלט. ליד הבית שלנו יש קרקע משותפת נטושה מזה למעלה מ40 שנה כף רגל אדם לא דרכה במקום . אנחנו מבקשים לבנות על חלק מהקרקע הזו את הממד שכנים יוכלו לבנות מעלינו גם לעצמם. אנו צופי שיהיו שכנים צרי עיין ולכן אנו מקדימים לקחת עורך דין שייצג אותנו וסייע לנו, עד לבניית הממד
מחפשים עצה ללא התחייבות
למלא טופס ליצור קשר עם עורך דין עכשיו